YOGA NIDRA

Try and feel the benefits!

‘YOGA NIDRA vergelijkbaar met een aromatisch bad’
De yogashala ‘het Yogabeachhouse’ is aangenaam verwarmd, de vloerverwarming staat aan. De gevlinderde vloer voelt zacht als poeder. Gekleurde, gedempte lampen in combinatie met veel flakkerende kaarsen in nisjes verlichten de shala. Een vleugje Japanse wierook neem ik in me op. Het geritsel van vriendelijke anderen die een comfortabel bed maken is goed. Van fleece en wollen of donzige dekens maak ik mijn bed voor de Nidra en nestel me.
Het wordt stil in mij..

We eten, drinken, slapen en sporten bewust. Is er naast jouw werk en privé tijd voor rust?
Plan je ‘rust’ in jouw agenda?
Eén uur YOGA NIDRA staat gelijk aan vier uur slaap.
Slapen kan ook onrust geven, denk aan ‘enge dromen’. Slaap is nodig. Je ‘tankt’ dan als het ware bij de bron. Rust is ook nodig en met YOGA NIDRA de perfecte manier.
Waarom?
Het heelt lichaam en geest.
Door diepe ontspanning ontstaan theta en deltagolven die je helpen om herinneringen/trauma’s op te lossen zodat je ook op dieper niveau ontspant.
Spierspanning/stress neemt af, bloeddruk/hartslag daalt.Kijk op het schema voor de eerstvolgende YOGA NIDRA. In principe gedurende de wintermaanden iedere twee weken op woensdagavond!Hoe gaat het in zijn werk?Je gaat liggen in Savasana. Ik leg je uit hóe je het beste kunt gaan liggen op jouw matje. Lukt het je om mijn stem te volgen zonder te concentreren of in slaap te vallen, als het ware op een mechanische manier, dan brengt dit helderheid van geest.Yoga Nidra is EEN BEETJE vergelijkbaar met de bodyscan uit de Mindfulness.
Iedere Yoga Nidra heeft een andere uitwerking en is voor iedereen toegankelijk. Of het nu een korte Yoga Nidra of een langere versie betreft.
Vraag me gerust om een opname zodat je thuis kunt kijken of het voor jou net zo goed werkt als voor mij!

Doe je mee?
Meestal 50 minuten Yoga Nidra oftewel droomloze slaap. Kom op tijd zodat je je lekker kunt nestelen op jouw matje. Doe thuis iets warms aan (vloerverwarming staat aan) want jouw lichaamstemperatuur daalt bij meditatie. Neem gerust jouw eigen sjawl mee, een extra matras en/of kussen (ik ben voorzien van sjawls met ontspannende oranjebloesemgeur(. Iedere YN is anders en afhankelijk van de groep maar de herhaling maakt de beoefening dieper.
http://www.yogamar.eu/every-wednesday2wkspratyahara/

 

MEDITATION
At Ron van der Post YOGASTUDY, I graduated on the subject ‘Meditation’.

What happens in your brain when you meditate 
using modern technology like MRI scans, scientists have developed a more thorough understanding of what’s taking place in our brains when we meditate. The overall difference is that our brains stop processing information as actively as they normally would. We start to show a decrease in beta waves, which indicate that our brains are processing information, even after a single 20-minute meditation session if we’ve never tried it before.

Most of the times we say ‘I don’t have time, sitting still’. Please make a start or continue meditating. Try and feel the benefits! If you are anxious or cannot find the time, maybe it is an idea to start immediately after a yogaclass at Yogamar; I scheduled ‘meditation’, or sitting still, Savasana. On a regular base, I schedule Yoga Nidra. This way, the start to meditation is easier. Why? We meditate together, that makes it more easy. Therefore we enjoyed our yoga practise so we are able to ‘sit’ without pains which distract you from focussing. Also private meditation sessions can be arranged. Please let me know! I am really happy to accompany you, guide you! You can always app me 06-15579525 or e-mail yogabeachhouse@gmail.com

Dat meditatie gezond is voor lichaam en geest en veel voordelen heeft, zoals dat het gratis en makkelijk is en angsten en depressies verlicht, is wel duidelijk geworden na de vele onderzoeken die er zijn gedaan. Uit het laatste onderzoek blijkt dat mediteren mogelijk ook het verouderingsproces van de hersenen vertraagt.

Vanaf het 20e levensjaar begint het brein al te verouderen en nemen de hersenen af in gewicht en volume – dit is een proces dat niet meer stopt. Door te mediteren zou de zenuwdegeneratie die met leeftijd komt kunnen worden tegengegaan, oftewel zou men invloed kunnen uitoefenen op aandoeningen zoals dementie, Alzheimer en Parkinson. De wetenschappers zagen met onder andere MRI-scans een verschil tussen mensen die al lang mediteren en mensen die helemaal niet mediteren.

De onderzoekers van de universiteit van Californië deden in 2011 ook al onderzoek naar de effecten van meditatie en zagen dat bij mensen die vaak mediteren de grijze stof (onder andere voor het geheugen) in de hersenen minder snel in hoeveelheid verminderde dan bij mensen die nooit mediteren. Ook de witte hersenstof (onder andere voor communicatie) leek beter bewaard te zijn gebleven. Dr Florian Kuth: “Bij mensen die mediteren lijkt het of de grijze stof minder door leeftijd is beïnvloedt. We verwachtten dat meditatie misschien in sommige hersengebieden een effect zou hebben, maar we zagen het in bijna het hele brein. Dat was een enorme verrassing.”

Volgens de wetenschappers kan hun onderzoek grote impact hebben als de resultaten in andere onderzoeken worden bevestigd. In de VS leven mensen steeds langer, maar treden aandoeningen als Alzheimer steeds vaker op.

Door regelmatig te mediteren, verdiepen je spirituele ervaringen zich. Door samen te mediteren versterkt je concentratievermogen zich en wordt je onuitgesproken gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor een positief en vredig bewustzijn.


  • wholesale jerseys espn
  • wholesale jerseys china
  • cheap nfl pro bowl jerseys
  • cheap jerseys china
  • cheap nba jerseys
  • nfl jerseys wholesale
  • wholesale authentic nfl jerseys
  • Discover football jerseys make you charming. Order a pair of football jerseys the most favorite product of super stars for you.