HORMOON YOGA

HORMOON YOGA

Hormoon Yoga heeft effect op je hele lichaam, in het bijzonder op schildklier, hypofyse en eierstokken. Jouw immuunsysteem wordt versterkt. Een verstoorde hormoonspiegel kan bij regelmatige oefening (dagelijks drie maanden lang) weer in balans komen. Dat is voor velen een hele uitdaging echter de resultaten zijn het waard. Hormonen zijn dragers van jouw gevoel en een verstoorde hormoonbalans heeft vaak ook met stress te maken. Zijn er medische complicaties dan raad ik uiteraard aan naar een arts te gaan. Dit geldt voor al mijn lessen.

 

HORMOONYOGA
Hormoonyoga richt zich specifiek op het bekkengebied en zet prana met name in dit gebied in beweging door de ‘Mula bandha’ te activeren. ‘Mula bandha-’oefeningen in combinatie met de bastrika adem, bevorderen een soepele menstruatie, verminderen PMS, verhogen de vruchtbaarheid, er ontstaat balans in progesteron en oestrogeen. Daarnaast versterkt het jouw rug, stimuleert het jouw libido. Bij mannen zorgen getrainde bekkenbodemspieren voor een latere zaadlozing. Als de man de ‘Mula bandha’ aanspant kan hij een vroegtijdige zaadlozing voorkomen, zo genieten jullie langer van elkaar.
Bandha’s
Tijdens een yogales benoem ik vaak de bandha’s, vergelijkbaar met ‘sloten/poorten’ waarmee je energie laat stromen. Er zijn drie belangrijke bandha’s de ‘tribandhi’ waarvan de bekkenbodemspier ‘musculus pubococcygicus’ (vergelijkbaar met een netje/hangmat) er één is. ‘Mula Bandha’, het bronslot (bronpoort) aan het einde van de ruggengraat, uit zich in het bekkenbodemgebied.
In combinatie met de adem span je de spier aan en laat je weer los, zo wakker je jouw innerlijk vuur aan!
Conclusie
Met ‘Mula bandha’ activering laat je Prana (energie) circuleren in jouw lichaam, je stimuleert het hele onderbuikgebied inclusief organen en gaat (nog) beter in je vel zitten.
De asana’s die we met hormoonyoga beoefenen kennen we uit de gewone yoga, met het grote verschil dat het enkel de asana’s betreft die betrekking hebben op het bekkengebied en deze oefeningen gecombineerd worden met de bastrika. De bastrika oftewel vuuradem beoefenen we nooit tijdens avondyogasessies, daarom staat HORMOONYOGA alleen ’s ochtends op het programma. Aarzel nooit om me te vragen deze sessie met me in het weekend te doen, mocht je doordeweeks geen tijd hebben. Na één maal samen oefenen weet ik zeker dat je ze zelfstandig thuis kan doen.
Mijn hormoonyoga lijkt op de serie van mevrouw Rodriquez, een prachtige wijze Braziliaanse. Ze liet wetenschappelijk onderzoek doen naar de voordelen van hormoonyoga.
Hier tref je haar site aan: https://www.dinahrodrigues.com.br/home-en
Zij geeft les aan vrouwen boven de vijfendertig jaar. Ikzelf bedacht mijn serie jaren geleden en staat los van leeftijd. Uiteraard besteed ik tijdens alle yogalessen aandacht aan de ‘Mula Bandha’.

Het bekken
Welke functies heeft het bekken?
1. Draagfunctie
2. Afsluiten
3. Openen
4. Houding/balans
5. Adem
6. Circulatie
7. Seksueel
8. Psychisch, geeft een basisgevoel
Kenmerkend voor problemen in het bekken zijn vaak een lage veerkrachtigheid, gevoelens van onveiligheid en angst, het lekken van energie en misschien psychosomatische klachten. Daarnaast kan energetisch ‘leeglopen’ tot een ontregeld systeem leiden. We gaan er vaak vanuit dat het logisch is dat een vrouw moe is, irritant of ziek tijdens haar periode, dit is onjuist. Meer naar binnen keren helpt, leven met de natuur, jóuw natuur. Hormoonyoga maar ook yoga helpt: het bevordert de doorbloeding.
De bekkenbodem
De bekkenbodem is de spiergroep die de onderkant van het bekken afsluit. In de bekkenbodem zitten openingen voor de urinewegen, de ontlastingswegen en bij vrouwen de vagina. De bekkenbodem biedt ondersteuning aan de organen in het bekken en de buik: de blaas, de endeldarm en de baarmoeder. De bekkenbodem speelt daarnaast een belangrijke rol bij het ophouden van urine en ontlasting en een goede werking van de geslachtsorganen.
Als de spieren van de bekkenbodem niet goed functioneren, kunt je last krijgen van onderstaande klachten:
• Moeite met ophouden van urine, winden of ontlasting
• Een aanhoudend gevoel van aandrang om te plassen of te ontlasten
• Moeite met uitplassen en/of ontlasten
• Pijn in het bekken, de onderbuik, de onderrug of rond de geslachtsorganen
• Pijn bij het vrijen en/of erectiestoornissen
Het bekken bestaat uit beenderen, waaraan we niet kunnen werken. Het bekken is een schaal met een onder- en bovenkant. Het geslachtsorgaan ligt aan de onderkant in het kleine bekken. De onderkant van het bekken wordt uitgang genoemd.
De bekkenbodem is een spiergroep, een stevige spierplaat. We zijn in staat om de bekkenbodem te verstevigen evenals de psoas, een spier die diep in het bekkengebied ligt en getraind kan worden zodat de functies van het bekken nog meer verbeteren en de voornoemde ongemakken verholpen worden.
Hoe?
Tijdens yogales geef ik subtiel aanwijzingen hoe je jouw ‘Mula Bandha’ in combinatie met jouw adem aanspant en loslaat.
Lukt dit niet of vind je het combineren van oefeningen doen – ademen – bekkenbodem aanspannen/loslaten echt ‘too much’, dan sla je dit deel over. In de yogashala ben je voor alleen jezelf.
De hormoonyogaserie staat vanaf nu twee maal per week op het programma. Doe je aan één van deze sessies regelmatig mee dan ontvang je in de vorm van handouts werkelijk alle info en extra tips die jouw Prana laat stromen. Informeer gerust.

{Engelse taal}
In yoga we start not only once a year but every class with a resolution. To be aware how to accomplish your goal. In mildness.
For me, this is a good reason to practice yoga. The discipline of practicing yoga on and off the mat every damn day takes you to a higher level!
Yoga learns you how to surf on the waves, no matter high tide or low tide.
My intention for the 2018 is practicing my series of Hormonal yoga. Please read why you should join.
Hormonal yoga is especially focussed on the Pelvic area and brings Prana by activating ‘Mula bandha’. ‘Mula bandha-practice’ brings regular periods with no PMS, fertility, balance Progesterone and estrogen, strengthens your back and more. Trained pelvic floor muscles stimulates your libido. Prevents premature ejaculation.
Bandha’s
During a yogaclass I mention the bandha’s, comparable with locks/bridges in which Prana flows. There are three important bandha’s, ‘tribandhi’ and one of those is the pelvic floor muscle ‘musculus pubococcygicus’, comparable with a hammock. ‘Mula Bandha’, the main source at the end of the vertebral column, in the pelvic floor area. In combination with your breath you contract this muscle and relieve. This way you light your inner fire.
Conclusion
With activating ‘Mula bandha’ your Prana circulates through your whole body and you stimulate your pelvic area. The asana’s are comparable with the yoga you practice, the only difference is the combination of the bastrika with specific asana’s which bring Prana especially in this pelvis area.
Because of the Bastrika, the fire breath, we never practice in the evening.
My hormonal yoga series is similar to Miss Rodriquez, a beautiful wise Brazilian lady who did scientific research to these series of asanas. Please visit her site for more information https://www.dinahrodrigues.com.br/home-en

During my yogaclasses, ‘Mula Bandha’ is Always part of the practice. Please join once a hormonal yoga class so you are able to practice at home. Because it gives a boost anyway!
Hormonal yoga is on the regular schedule nowedays, please join and experience the boost.

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


  • wholesale jerseys espn
  • wholesale jerseys china
  • cheap nfl pro bowl jerseys
  • cheap jerseys china
  • cheap nba jerseys
  • nfl jerseys wholesale
  • wholesale authentic nfl jerseys
  • Discover football jerseys make you charming. Order a pair of football jerseys the most favorite product of super stars for you.