Lekker gevoel

Lekker gevoel

Loosdrecht, 1 juni 2018
Verbinding met de natuur
Vanochtend liep ik met mijn hond Clint door het lommerrijke natuurgebied achter ons huis. Ik loop dan naar het restaurant ’t Bruggetje’ richting de rotonde en daar voorbij rechts een houten poort door. Ik sta op grond van Natuurmonumenten en mag hier niet met mijn teckel lopen maar ik doe het toch.  Zolang boten door de ‘s-Gravelandsevaart scheuren en ik nog maar nauwelijks één weidevogel zie (ok ik moet nieuwe lenzen), loop ik met een gerust hart door dit gebied richting Kromme Rade. Clint’s poep ruim ik netjes op en ik vraag me toch af of Clint de weidevogels verstoort.
Hij dartelt als een jong hert en springt met zijn korte pootjes beekjes in en uit. Mooie distels van Mediterraan formaat, korenbloemen en zuring sieren het landschap. Ik waan me in Udine, Italië waaraan ik mooie herinneringen koester.
Dat Nederland mooi is zag ik enkele weken geleden ook al toen mijn geliefde en ik een traject van het Pieterpad liepen. Als voorstander van klimaatconventies (graag wil ik dat er NU iets gedaan wordt aan de opwarming van de aarde), enthousiasmeer ik tot aan het irritante toe de hele wereld om minder of geen vlees te eten en met OV en fiets te reizen. Zaterdag ben ik weer uitgenodigd voor een vleesbbq. Trouwens, de Nutella-pot en Calvé pindakaas is ook het huis uit omdat ik de Orang-Oetans wil redden. Dat terzijde…
Maar dat tropische weertje maakt me blij! En die onweersbuien ook.

Verbinding met jezelf
Verbinding met dat wat er is. Ja zeggen tegen datgene wat er is! Tegen jezelf.
Vorige week zaterdag woonde ik een stembevrijdingsworkshop bij. Al mijn hele leven kwam er géén noot uit mijn strot. Zelfs pianospelen vind ik ronduit spannend, ik doe dat alleen als ook ikzelf niet thuis ben:). Afijn, ik meldde me aan omdat ik vanaf het moment dat mijn zoon een afschuwelijke keelontsteking had, ik alles bij elkaar kuchte. Mijn man zei ‘Het lijkt wel kinkhoest’. Nou ik zal je zeggen, dit was pure stress: vanaf de workshop gaf ik geen kuch meer. Daarnaast zat er vanwege een ski-ongeval vroeger nog altijd een trauma en nu IK toch lekker bezig was met operaties om het daar fysiek te herstellen, was een mentale operatie misschien niet zo gek. Yoga betekent eigenlijk ‘je verbinden’ en het maakt niet uit op welke wijze je dat dan doet, in feite zijn alle wegen naar verbinding ‘yoga’ en aangezien er véél asana’s voor alle chakra’s zijn behalve voor de keelchakra ‘Vishbuddi’, bracht deze workshop me precies datgene wat ik nodig had. Zelfs het thema van de workshop was ‘verbinding’.

Verbinding met de ander
Alle workshop deelnemers verbonden zich met zichzelf én met de ander. Het gaf mij vertrouwen dat niet alleen ik het spannend vond, zo ervaar ik dat ook tijdens yogalessen, een groep stimuleert! Alleen, stóp ik sneller, raffel ik de boel af. Maak ik er een gymsessie van waarbij ik ook nog eens vergeet te ademen.
Ja.. ik ben niet voor niets met yoga begonnen.
Het andere voordeel van yoga of meditatie in een groep is, dat je eenvoudiger naar een Alpha breinstaat gaat je je beter kan ontspannen en concentreren.
Verbinding, het thema voor juni tijdens de yogalessen. Ik zorg wekelijks voor een nieuwe input en uitdagingen, mijmeringen.

N I E U W   N I E U W   N I E U W  N I E U W
YOGACHALLENGE VOOR LIEFHEBBERS
Voor zomermaanden juni, juli en augustus ben ik op zoek naar liefhebbers voor een C
hallenge. Yogamar bezoekers zijn energiek en hebben het niet nodig.. vergeef me als het anders en informeer me.
Ik zoek jou als je:
– fit wilt worden tijdens de zomer
– minder pijn wilt voelen
– een gelukszoeker wilt worden
– blijdschap wilt ervaren
– jouw lijf in de weg zit of mind 

– niet kan stoppen met ….
– het verleden ‘laten’ voor wat het is
– een vrij mens wilt zijn
– geluksmomenten wilt koesteren

Ben jij diegene of ken je iemand in jouw omgeving, stuur dit bericht dan door naar die persoon of enthousiasmeer hem of haar mee te doen. Als hij of zij volmondig JA zegt op voornoemde ontvang jij een klein cadeautje!

 

PLAN  VAN AANPAK

  • intake
  • groepslessen of persoonlijk oefenschema thuis
  • commitment dmv contract
  • wekelijkse bespreking overdag op een door jou nader te bepalen tijdstip via Skype hoe stand van zaken is
  • indien ik concludeer dat er meer nodig is dan slechts 3 maanden yoga dan vervalt voornoemde

KOSTEN OP DONATIEBASIS, TEN MINSTE IEDERE MAAND DE ABONNEMENTSPRIJS

No Comments

Post a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


  • wholesale jerseys
  • Discover football jerseys make you charming. Order a pair of football jerseys the most favorite product of super stars for you.