Dynamisch, Hatha & Nidra

Try and feel the benefits!

DYNAMISCHE HATHA
Op het lesrooster zie je verschillende yogavormen staan.
De ene dag is dynamisch.
De andere dag is rustig, hatha. Alles is een uitvloeisel van de Dynamische Yoga & Yoga Nidra.

Tijdens al mijn lessen geef ik jou ruimte. Ik ben er als je me nodig hebt maar vooral laat ik je jouw eigen grenzen ontdekken en uit de comfortzone gaan. Vergelijk mijn yogalessen met sporten vanuit een innerlijke zachtheid en spiritualiteit.
Dynamische yoga geeft je de ruimte om per dag aan te geven hoe je dit proces doorleeft: de ene dag topsport, de andere dag meditatief.

Wil je als mens veranderen dan kan dat alleen als je jouw gedachten en wortels verandert.
Een verandering van het denken kan niet bereikt worden door geforceerd te denken maar door zorgvuldige overpeinzing, bezinning en contemplatie. Het kan niet bereikt worden door middel van kracht, vreugde of geld.

YOGA NIDRA vergelijkbaar met een aromatisch bad’
De yogashala ‘het Yogabeachhouse’ is nu aangenaam warm vanwege de vloerverwarming(en in de zomer heerlijk koel). De gevlinderde vloer voelt zacht als poeder. Gekleurde, gedempte lampen in combinatie met veel flakkerende kaarsen in nisjes verlichten de shala. Een vleugje Japanse wierook neem ik in me op. Het geritsel van vriendelijke anderen die een comfortabel bed maken is goed. Van fleece en wollen of donzige dekens maak ik mijn bed voor de Nidra en nestel me.
Het wordt stil in mij..

Eén uur YOGA NIDRA staat gelijk aan vier uur slaap.
Slapen kan ook onrust geven, denk aan ‘enge dromen’. Slaap is nodig. Je ‘tankt’ dan als het ware bij de bron. Rust is ook nodig en met YOGA NIDRA de perfecte manier.
Waarom?
Het heelt lichaam en geest.
Door diepe ontspanning ontstaan theta en deltagolven die je helpen om herinneringen/trauma’s op te lossen zodat je ook op dieper niveau ontspant.
Spierspanning/stress neemt af, bloeddruk/hartslag daalt.Kijk op het schema voor de eerstvolgende YOGA NIDRA of vraag me.

Mijn scriptieonderwerp bij Yogastudie Ron van der Post was ‘meditatie’.

MEDITATION
At Ron van der Post YOGASTUDY, I graduated on the subject ‘Meditation’.

Vanaf het 20e levensjaar begint het brein al te verouderen en nemen de hersenen af in gewicht en volume – dit is een proces dat niet meer stopt. Door te mediteren zou de zenuwdegeneratie die met leeftijd komt kunnen worden tegengegaan, oftewel zou men invloed kunnen uitoefenen op aandoeningen zoals dementie, Alzheimer en Parkinson. De wetenschappers zagen met onder andere MRI-scans een verschil tussen mensen die al lang mediteren en mensen die helemaal niet mediteren.

De onderzoekers van de universiteit van Californië deden in 2011 ook al onderzoek naar de effecten van meditatie en zagen dat bij mensen die vaak mediteren de grijze stof (onder andere voor het geheugen) in de hersenen minder snel in hoeveelheid verminderen dan bij mensen die nooit mediteren. Ook de witte hersenstof (onder andere voor communicatie) leek beter bewaard te zijn gebleven. Dr Florian Kuth: “Bij mensen die mediteren lijkt het of de grijze stof minder door leeftijd is beïnvloedt. We verwachtten dat meditatie misschien in sommige hersengebieden een effect zou hebben, maar we zagen het in bijna het hele brein. Dat was een enorme verrassing.”

Volgens de wetenschappers kan hun onderzoek grote impact hebben als de resultaten in andere onderzoeken worden bevestigd. In de VS leven mensen steeds langer, maar treden aandoeningen als Alzheimer steeds vaker op.


  • wholesale jerseys
  • Discover football jerseys make you charming. Order a pair of football jerseys the most favorite product of super stars for you.